Friday, August 3, 2012

Ο Κύκνος των Βλαμμένων Ποιητών: Τζώρτζογλου-Φωτόπουλος-Σαββόπουλος εναντίον Μαρξ-Μπρέχτ-Λένιν

Σήμερα αποφάσισα να γράψω το TOP 3 της διανόησης παίρνοντας έμπνευση από το εκπληκτικό site  http://derridahta.wordpress.com , το οποίο με κάποιο μαγικό τρόπο βάζει αμόρφωτους μπαμπουίνους και ραμολιμέντα δίπλα (και πάνω) από παγκοσμίου φήμης φιλοσόφους.

- Νο 1: Στράτος Τζώρτζογλου: «Στην καρδιά ήμουν πάντα αναρχικός, αλλά στη θεωρητική σκέψη κομμουνιστής, αν και όχι παραδοσιακός. Η σκέψη και η πορεία μου στο θέατρο έχει επηρεαστεί ριζικά από Μάρξιστές θεατρικούς συγγραφείς όπως ο Μπρέχτ, αλλά οι μικρο-αποφάσεις της ζωής μου ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με όσα υποστήριζαν οι κλασσικοί του αναρχισμού. Δεν κατατάσσω τον εαυτό μου κάπου, είμαι πάνω απ’ όλα πρώτα άνθρωπος και ύστερα καλλιτέχνης». 
ΣΤΜ: Ο μεγαλύτερος εχθρός των αναρχικών ήταν πάντα οι κουμουνιστές (και το αντίθετο επίσης).

- Νο 2: Νίκος Φωτόπουλος : Ο κος Φωτόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στην αυξανόμενη κρίση του παραδοσιακού συνδικαλιστικού υποκείμενου σε σχέση με το αναδυόμενο υποκείμενο του ‘γνωστικού καπιταλισμού’, που όπως
 τόνισε «έχει μάθει να είναι νομαδικό, αυτόνομο και να αρνείται τις παραδοσιακές φόρμες αντιπροσώπευσης». Για την εθελοτυφλία τους σε σχέση μ’ αυτό το ζήτημα κατέκρινε τις Αλτουσεριανές και άρα (ψεύτο) επιστημονικές τάσεις του Μαρξισμού που άλλωστε σήμερα «έχουν κυριεύσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα». Μας μίλησε ακόμα για την μεγάλη του αγάπη τη ΓΕΝΟΠ και για το τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει η περίφημη ‘απελευθέρωση της ενέργειας’ για τις διανοητικές ικανότητες του Έλληνα σήμερα.
ΣΤΜ: Και στην κορφή κανέλα Μαδαγασκάρης.



Νο 3 : Διονύσης Σαββόπουλος: Στην ομιλία του “Ο μετα-Φορντισμός διαλύει τη μαθηματική μέτρηση της αξίας” δήλωσε "Πρέπει να υπερβούμε το δίλλημα μεταξύ ιδεαλιστικού και θετικιστικού κονστρουκτιβισμού πορευμένοι προς ένα ρεαλιστικό ορθολογισμό, κατά τον οποίο η επιστημονική κατασκευή αποτελεί προϋπόθεση για την έλευση του “πραγματικού”». Στη συνέχεια εντυπωσίασε τους πάντες σπρώχνοντας την αντιδιαλεκτική του σκέψη στα άκρα: «Ο δόλος του επιστημονικού λόγου συνίσταται στο ότι κάνει τη συγκυρία, την τυχαιότητα και την αναγκαιότητα επιστημονική αρετή».
ΣΤΜ: Χωρίς σχόλια...

Δεδομένου ότι οι παραπάνω οδήγησαν την Ελλάδα σε νέα ύψη με το βάθος της σκέψης τους, είμαι σίγουρος ότι ο επόμενος ηγέτης του Ελληνικού πνεύματος και της σκέψης δεν μπορεί παρά να είναι ο :


No comments:

Post a Comment