Monday, March 26, 2012

ΦΘΟΝΟΣ και ΦΟΡΟΙ

Οι πολίτες στη Ελλαδα πάντα φθονούσαν και εχθρεύονταν οποιονδήποτε πετυχημένο. Υπήρχε εποχή στην Ελλάδα που αν έλεγες ότι είσαι βιομήχανος σε κοιτούσαν λες και ήσουν παιδεραστής.
Σε θεωρούσαν ένοχο για τα χειρότερα εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας. Μετά μεθοδικά τους ξεπαστρέψαμε όλους τους βιομηχάνους έναν έναν μέσω εκβιασμών που ήταν πιθανοί λόγω της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας, και αυτόματα σταμάτησαν να φταίνε γιατί απλά σταμάτησαν να υπάρχουν....
Αφού ξεπαστρέψαμε τους βιομηχάνους, την πέσαμε και σε όλους του μανατζεραίους. Τους ονομασαμε golden boys, και ζητήσαμε το κεφάλι τους επί πίνακι..... Έτσι βγήκαν όλες αυτές οι εισφορές και οι ιστοριές είμασταν όλοι χαρούμενοι. Επιτέλους αυτοί οι golden boys δούλευαν 9 με 9 και ΣΚ για 5 10 χιλιάρικα το χρόνο περισσότερα από τον κλητήρα (και 40 λιγότερα από τον λιμενεργάτη του ΟΛΠ). Ολη η Ελλάδα χάρηκε που επιτέλους ήρθε η ώρα να πληρώσουν και αυτα τα λαμόγια οι golden boys.
Μετα ήρθε η σειρά των ελεύθερων επαγγελματιών, που όλοι ήταν φορο-κλέφτες και λαμόγια. Γιατροί και δικηγόροι όλοι ένοχοι. Εφήυραμε τα αντικειμενικά κριτήρια και για αυτούς.
Μετά καταλάβαμε το αυτονόητο: τελικά έφταιγαν τα λαμόγια οι ιδιοκτήτες ακινήτων! Τους σκίσαμε με μια κίνηση ρουά-ματ στον λογαριασμό της ΔΕΗ!!!!!
Τελικά μόνοι αθώοι στην Ελλάδα ήταν οι αργόμισθοι του δημοσίου και οι συνταξιούχοι..... Κατά την λογική ότι δεν είναι δυνατόν να φταίνε αφού δεν κάνουν και τίποτα.....
Ε.... Τώρα πια που οι Βιομήχανοι πέθαναν, οι μανατζεραίοι έμειναν άνεργοι η μετανάστευσαν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλειδώθηκαν με έδρα στο σπίτι τους και έκλεισαν τα γραφεία, έφθασε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το θεμελιώδες ερώτημα:
ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ?
Έτσι τώρα αναγκαστήκαμε και βάλαμε χέρι σε μισθούς δημοσίου και συντάξεις
Τώρα λοιπόν που το σύστημα στράφηκε και εναντίον τους (και οι άνθρωποι είναι και το 60% της οικονομίας), τώρα πια άρχισαν να ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.....
Ρωτώ λοιπόν:
Μήπως φταίει κάτι άλλο? Μήπως φταίνε οι αρρωστημμένες νοοτροπίες που γαλουχήσαμε γενιές Ελλήνων? Να διεκδικούν την ισότητα, όχι ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ να έχουν ΙΣΕΣ ευκαιρίες να γίνουν καλύτεροι, αλλά ζητώντας την καταστροφή του κάθε ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ και τον διαμοιρασμό των ιματίων του στο πλήθος? Μήπως φταίει το ότι πιο πολύ από το προοδεύσουμε οι ίδιοι θέλαμε να καεί το βίντεο του διπλανού?
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ?

No comments:

Post a Comment