Thursday, March 29, 2012

Έκθεση Βόμβα του ΔΝΤ ξεβρακώνει Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς...

Ο Θ. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ στο άρθρο του "Τελευταία έκθεση βόμβα του ΔΝΤ: Προτιμότερη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ" προσπαθώντας να μας πείσει ως αυτόκλητος εκπρόσωπος της "συμμορίας της δραχμής" για το πόσο καλό θα ήταν να γυρίσουμε σε μια υπό-τιμημένη δραχμή καταφέρνει να αποδείξει πόσο εύκολο είναι να ξεβρακωθεί κάποιος μόνος του.

Σημειώνω εδώ, ότι το άρθρο το υπογράφει ο κ. Κατσανέβας ως "Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς", θέλοντας έτσι να δώσει έναν αέρα κύρους και επιστημονικοφάνειας στα γραφόμενα του.

Και ξαφνικά εμφανίζεται το πρόβλημα: κάποιοι σχολιαστές ζητούν στον κ. Κατσανέβα να παραθέσει την βασική πηγή του άρθρου του: ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ που αναφέρει όλα αυτά τα Θαυμαστά περί Δραχμής.

Εκείνος ακολουθώντας την κλασική τακτική του τηλεπαράθυρου απαντά με ένα σχόλιο που αναφέρεται τελικά στα πάντα όλα, εκτός από αυτό (το ένα) που τον ρωτάνε.

Εγώ πάλι δεν θα του ζητήσω να παραθέσει τίποτα....

Στο άρθρο του αναφέρει:
"να αναφερθώ χωρίς δικά μου ενδιάμεσα σχόλια, σε τελευταία έκθεσή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο εκτιμά ότι, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι προτιμότερη από την παραμονή σε αυτήν."

Ενώ στο σχόλιο του στην ίδια ιστοσελίδα λέει:
"αν αληθεύει η έκθεση βόμβα του ΔΝΤ, που την έθαψαν τα περισσότερα ΜΜΕ".

Παρατηρούμε λοιπόν ότι στο άρθρο του η έκθεση αναφέρεται ως γεγονός, ενώ στο σχόλιο του η έκθεση αναφέρεται ως φήμη ("αν αληθεύει") και κατά συνέπεια συνάγουμε ότι μέχρι και την ώρα που έγραψε το σχόλιο, ο κ. Κατσανέβας δεν γνώριζε θετικά αν τέτοια έκθεση του ΔΝΤ υπήρχε η όχι ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ!

Γνωρίζοντας ότι ένας άνθρωπος που γράφει άρθρα βασισμένος σε φήμες δεν κάνει ούτε για δάσκαλος σε χωριό Τούτσι στην Ζιμπάμπουε (ΠΡΟΣΟΧΗ: ακόμα και αν τύχει στο τέλος να είναι και αληθινές, οι φήμες είναι μόνο φήμες!!!) ανησυχούμε σοβαρά για το τι μπορεί να διδάσκονται τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, καθώς και για την διαδικασία επιλογής των Καθηγητών στα Ελληνικά ΑΕΙ.

Και κλείνω με μια συμβουλή στον Κ. Κατσανέβα: Όταν άνθρωποι σαν εσάς συμβουλεύουν τους Έλληνες για το τι πορεία να πάρουν σε τέτοια ΣΟΒΑΡΑ ζητήματα, πρέπει (και μόνο από κακιά ντροπή) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να έχετε διαβάσει αυτά στα οποία αναφέρεστε.

Υ.Γ. και για να βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση:
Η "Έκθεση του ΔΝΤ" δεν είναι έκθεση, αλλά αίτημά. Θα την βρείτε ΕΔΩ, και αν κάποιος την διαβάσει και βγάλει το ίδιο συμπέρασμα με τον κ. Κατσανέβα (που δεν την διάβασε) κερδίζει εισητήρια για Αργεντινή....


No comments:

Post a Comment