Saturday, May 26, 2012

Εκλογές 16 Ιουνίου 2012: Η επερχόμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, τα βουνά και τα ποντίκια!

Αν δεν αλλάξει κάτι με δραματικό τρόπο μέχρι τις 16 Ιουνίου νομίζω ότι ξέρω από τώρα ακριβώς τι θα συμβεί την επαύριο των εκλογών: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση και μάλιστα πιθανότατα αυτοδύναμη!

Θεωρώ δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει ίσως και περισσότερο του 38% της ψήφου, καθώς :
  • το ΠΑΣΟΚ θα υποχωρήσει σε χαμηλά μονοψήφια νούμερα και τα "ποντίκια" του κομματικού του μηχανισμού θα προσχωρήσουν στο νέο σχήμα διαδοχής.
  • πολλοί που είχαν ψηφίσει ΔΗΜΑΡ και ακόμα και Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου, θα σπεύσουν να ενισχύσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.
  • η επαρχία πάντα ψηφίζει με χαρακτηριστική ευκολία αυτόν που θεωρεί ότι θα είναι ο ΝΙΚΗΤΗΣ, οπότε τώρα που είδε το ΠΑΣΟΚ να συρρικνώνεται μπορείτε να περιμένετε μαζική προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ.
Με τέτοια άρθρα που έχω γράψει στο παρελθόν, βάζω στοίχημα ότι όσοι με παρακολουθούν τακτικά είναι ήδη σίγουροι ότι μετά τα παραπάνω ήρθε η ώρα να αρχίσω την αρνητική κριτική και τα μπινελίκια. Κάθε άλλο!!!


Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ότι 
κάθε λαός θα έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.
-Τζώρτζ Μπέρναρντ Σώ


Για να είμαι λοιπόν ειλικρινής βλέπω σχεδόν μόνο θετικά πράγματα για το μέλλον μας ως χώρα:


ΣΥΝ: Η φαντασία στην Εξουσία!
Επιτέλους λοιπόν για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση θα κυβερνήσει η πραγματική (και όχι η γιαλαντζί) αριστερά και έτσι θα εκπληρωθεί το όνειρο ενός μεγάλου μέρους του Ελληνικού πληθυσμού. Έτσι η αριστερά θα έχει την ευκαιρία της να δείξει στον Έλληνα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος προς την ευημερία εκτός από τον κατάπτυστο φιλελευθερισμό.

ΣΥΝ: Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος μεγάλος πολιτικός σχηματισμός για να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο καθώς του ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τόσα άπλυτα στο παρελθόν τους, δεν είναι σε θέση να διαπραγματευθούν απολύτως τίποτα.

ΣΥΝ: Η Μεταρρύθμιση της οικονομίας θα προχωρήσει
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λόγω των αγκυλώσεων στους μηχανισμούς τους δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα στο πεδίο των πραγματικών μεταρρυθμίσεων προς μια πιο φιλελεύθερη αντίληψη στην οικονομία, και όλα θα μένανε στάσιμα όπως άλλωστε και τα τελευταία 2 χρόνια.
Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά μπορεί να μεταρρυθμίσει τα πάντα και πολύ γρήγορα, αλλά προς την αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση. (δηλ. του κρατισμού)

ΣΥΝ: Δραστικά Αποτελέσματα στην οικονομία!
Τα αποτελέσματα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία θα αποτελέσουν ένα από τα δύο:

  1. ΘΕΤΙΚΟ ΣΟΚ: Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να τον έχουμε παρεξηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και εκεί που στρατιές άλλων πριν από αυτούς απέτυχαν με την συνταγή του κρατισμού, εδώ με την καθοριστική συμβολή του Στρατούλη, του Παπαδημούλη και του Γλέζου, ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει το θαύμα που οραματίζονταν ο Λένιν πραγματικότητα.
  2. ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΟΚ: Οι  μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς θα φέρουν γρηγορότερα ένα προδιαγεγραμμένο τέλος, περίπου όπως η ομοιοπαθητική λυτρώνει γρηγορότερα τους καρκινοπαθείς!  Ακόμα όμως και στην περίπτωση του ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΟΚ μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτό είναι ένα βήμα πιο κοντά προς την λύτρωση, και ότι σε αυτή την περίπτωση κολλάει γάντι το ρητό: "Η θεραπεία επέτυχε, ο ασθενής (δηλ. το κράτος) απέθανε!"
ΣΥΝ: Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!!!!  
Καμία φορά πρέπει να πεθάνει το παλιό για να κάνει τόπο για το νέο, και αυτό ίσως θα είναι και το βαθύτερο νόημα μιας μεγάλης εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο Ελληνικός λαός πλέον θα έρθει στα ίσα του, και θα καταλάβει από πρώτο χέρι αυτό που τα 300 εκατομμύρια Ανατολικοευρωπαίων κατάλαβαν πριν 20 χρόνια.
  • Οι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των Βορείων Προαστίων (Κηφισιά, Εκάλη, Παλιό Ψυχικό) που έδωσαν τεράστια ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές (και στις επερχόμενες θα δώσουν ακόμα ψηλότερα) επιτέλους θα συγκυβερνήσουν μαζί με την διανόηση των εξαρχείων!
  • Συν τω χρόνο το 35% των παρασίτων του κομματικό-συνδικαλιστικού κατεστημένου της χώρας το οποίο εδώ και χρόνια απομυζά το αίμα της χώρας αναγκαστικά θα μαραζώσει σαν το τσιμπούρι στο σώμα του νεκρού σκύλου.
  • Θα μειωθεί δραστικά η παχυσαρκία στην χώρα. (δεν είναι τυχαία αδύνατες οι Ουκρανές!)
Το μόνο σίγουρο λοιπόν θα είναι ότι από τον θάνατο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας θα ξεπεταχτεί κάτι νέο, αλλά πριν χαρούμε ας κρατήσουμε στο μυαλό μας το "Ώδυνεν όρος και έτεκεν μύν" των αρχαίων που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι "Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι"!

Εν ολίγοις, το πως ακριβώς θα μοιάζει αυτό το "νέο" πράγμα που θα γεννηθεί, αλλά και το αν οι κοιλόπονοι της μάνας Ελλάδας θα διαρκέσουν εβδομάδες, μήνες, χρόνια η δεκαετίες μένει να απαντηθεί από την Ιστορία!

No comments:

Post a Comment