Tuesday, May 8, 2012

O Γαλδαδάς ο Μάνος και οι αριθμοί

απάντηση στο άρθρο του κ. Γαλδαδά στο protagon.gr
Ναι, σωστά τα λέτε κ. Γαλδαδά. Ο Μάνος δεν είναι για εσάς, γιατί οι αριθμοί δεν έχουν ψυχή και για αυτό και διάφοροι με αντίστοιχο βάθος σκέψης με εσάς διαλέγουν και ψηφίζουν Σαμαράδες και Τσίπρες και Βενιζέλους, οι οποίοι τους αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι...
Πρέπει να σας πω επίσης ότι κάνετε ένα μεγάλο λάθος όταν αναφέρεστε στον ιδιωτικό τομέα, και δίνετε παραδείγματα εκδότες και καναλάρχες.... οι οποίοι στην Ελλάδα είναι και αυτοί extension του δημοσίου και κομματικού κατεστημένου και εξυπηρετούν ευρύτερα κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα.
Ο Μάνος δεν αναφέρεται λοιπόν σε αυτούς τους ¨ιδιώτες´ που έχετε κατα νου. (Όπως λ.χ. τούς ιδιώτες που εκδίδουν την εφημερίδα Το Βήμα στην οποία αρθρογραφείτε και εσείς και η οποία φημίζεται για τον καθεστωτισμό της. )
Αναφέρεται σε άλλους ιδιώτες.
Να σαν αυτούς που λειτουργούν το αεροδρόμιο στα Σπάτα.
Ναι αυτούς που δεν σας αρέσουν τα χνώτα τους....
Ναι αυτούς που το λειτουργούν τόσα χρόνια χωρίς ένα πρόβλημα και τολμούν να βγάζουν κέρδη και να φορολογούνται.
Ναι αυτούς που το αεροδρόμιο το έχουν κάνει να είναι από τα πιο άνετα και γρήγορα του κόσμου. (έχω περάσει από αεροδρόμια άνω των 50 χωρών τα τελευταία 5 χρόνια και σας το βεβαιώνω...)
Μήπως θα προτιμούσατε και αυτό να είναι κάτι σαν τον ΟΣΕ η την παλιά Olympic Airways?
Θα είχε πιο πολύ "ψυχή" αν έκανε ζημίες 1 δις το χρόνο και με μέσο μισθό υπαλλήλου 65,000 ευρω/χρόνο σαν τον ΟΣΕ?
Τότε θα αισθανόσασταν μόνο εμπιστοσύνη και ζεστασιά?
Τέλος, (και καθώς αναφέρετε ότι το αεροδρόμιο στα Σπάτα είναι από τα ακριβότερα της Ευρώπης) μήπως αυτό συμβαίνει λόγω των τρελλων φόρων και των όρων παραχώρησης?
Ναι, ίσως αν το ψάχνατε λίγο να βρίσκατε ότι το κράτος μας ορίζει όλες αυτές τις επιβαρύνσεις στους όρους παραχώρησης, προκειμένου όχι μόνο να μην βάζει δεκάρα τσακιστή στα έργα, αλλά να παίρνει και το 50% της εταιρείας που προκύπτει. (για αυτό στους αυτοκινητόδρομους πληρώνουμε διόδια πριν ακόμα ξεκινήσει το έργο...)
Αλλά ξέχασα...
Οι αριθμοί δεν έχουν ψυχή....

1 comment:

  1. εμμ τα Σπατα δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη ... η ακριβεια - φοροι και κοστος - εχει αναγκασει τις εταιρειες να αποφευγουν το αεροδρομιο καθιστωντας το "ειδικο" προορισμο ... σε αντιθεση η Κων/πολη και ειναι κομβικο σημειο με οτι αυτο να σημαινει για θεσεις εργασιας κλπ κλπ

    ReplyDelete