Sunday, May 13, 2012

ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ


Βρίσκομαι σε ένα αεροπλάνο της AIR GREECE και πετώ economy για Λονδίνο. Ξαφνικά ακούγεται μια έκρηξη και οι 3 από τους 4 κινητήρες πιάνουν φωτιά. Πανικός....
Μέσα στην αναμπουμπούλα ανοίγει η πόρτα του πιλοτηρίου και βγαίνει ο Τσίπρας, ο Μπέννυ και ο Αντώνης φορώντας μόνο τα σώβρακα τους!
Τραβάνε φωνάζοντας μια μπλε στολή καθώς το αεροπλάνο ακόμα πετά με τον αυτόματο πιλότο και με έναν μόνο κινητήρα σε λειτουργία...
Οι επιβάτες της πρώτης θέσης και της business class σηκώνονται και ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι όλοι τους είναι αεροσυνοδοί της AIR GREECE!
Ο Μπέννυ φωνάζει ότι πρέπει να αφήσουν το αεροπλάνο να το κυβερνήσει ο πύργος ελέγχου και να πετάξουν μερικούς economy από το αεροπλάνο να ελαφρύνει.
Ο Σαμαράς φωνάζει ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί η εταιρεία τα συμβόλαια με τους συντηρητές κινητήρων και ταυτόχρονα ανοίγει τις πόρτες για να πετάξει έξω τους πρώτους economy που τον κοιτούν έντρομοι....
Έχω παγώσει από τον φόβο μου......
Ευτυχώς η ομάδα των αεροσυνοδών που είναι στην business class επεμβαίνει δυναμικά και ακινητοποιεί τον Benny και τον Αντώνη.
Παίρνω μια βαθιά ανάσα....
Ο Τσίπρας φορά την στολή πιλότου, και παίρνει στα χέρια το μικρόφωνο.
"Δεν χρειάζεται πανικός!" λέει....
Αρκεί μόνο να τον ψηφίσουμε για πιλότο και εκείνος με μια κίνηση ρουά-ματ θα καταργήσει με νόμο (!) τον νόμο της βαρύτητας!
Εκστασιασμένο το πλήρωμα της business class φωνάζει συνθήματα κατά του Νεύτωνα!
Ψηφίζουμε όλοι στο αεροπλάνο και ο Τσίπρας παίρνει 35%, και με κάποιον μαγικό τρόπο αυτό είναι αρκετό για να γίνει πιλότος!
Το πλήρωμα αλαλάζει σε έκσταση καθώς ο Αλέξης κατευθύνεται στο πιλοτήριο.
Φορά το πηλήκιο του, κάθεται στην καρέκλα και εμπρός στα έκπληκτα μάτια του πλήθους ανακοινώνει τον νόμο που καταργεί τον Νόμο της βαρύτητας!!!!!
Η AIR GREECE  θα ονομάζεται πλέον ΑΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, και θα έχει σήμα το πούπουλο! Όλοι μπορούν να πετάξουν. Ακόμα και όσοι ήταν προηγουμένως γάιδαροι!!!!
Προχωρά άμεσα σε εντυπωσιακές διαρθρωτικές αλλαγές: Τώρα που ο νόμος της βαρύτητας καταργήθηκε, το πλήρωμα μπορεί να ξεκινήσει χωρίς κανέναν φόβο να πετά τους επιβάτες της economy class  έξω από το αεροπλάνο!
Τρεις γεροδεμένοι αεροσυνοδοί με βουτάνε γιατί είμαι υπέρβαρος και κάποιος Εγγλέζος (η ήταν Γκλέζος σκέτος) είπε όσοι είναι πάνω από κάποια κιλά να πεταχτούν έξω πρώτοι....
Τους λέω ότι αφού η βαρύτητα καταργήθηκε ζυγίζω όσο και οι άλλοι στο αεροπλάνο.... είμαι ένα πούπουλο και εγώ!!!!
Πέφτω ελεύθερος στον καταγάλανο ουρανό του αιγαίου καθώς η πτήση της AIR GREECE συνεχίζει να απομακρύνεται αφήνοντας πίσω της ένα μαύρο σύννεφο καπνού.....
Αν όντως κατήργησε ο Αλέξης την βαρύτητα γιατί εξακολουθώ να πέφτω?
Δεν ξέρεις ποτέ ίσως να καταλήξω στην θάλασσα....
Αμάν!
Νομίζω ότι κάπου στην τσέπη μου έχω ένα διαβατήριο.....
Ίσως το χρησιμοποιήσω για αλεξίπτωτο.... τώρα που ακόμα δεν έχω φθάσει στο έδαφος.....
Λες να κρατήσει?

3 comments:

  1. Κάποτε υπήρχαν εκατομμύρια Έλληνες που πετούσαν στον ουρανό της ευημερίας μέσα σε μπαλόνια φουσκωμένα με το ήλιο του ΠΑΣΟΚ κι έκαιγαν με τη φλόγα της ΝΔ.
    Μια καρφίτσα (κρίση την είπαν) τρύπησε ένα-ένα τα μπαλόνια.
    Ένας λαός σε ελεύθερη πτώση αναζητά να ξαναμπεί σε μπαλόνι ευμάρειας πάσει θυσία-δεν γνωρίζει τη βαρύτητα και τις δυνάμεις της. Δεν ξέχασε τα μπαλόνια. Τιμωρεί όσους επέτρεψαν ή τόλμησαν να τα αφήσουν να ξεφουσκωθούν.

    ReplyDelete
  2. Είσαι θεός

    ReplyDelete