Monday, May 14, 2012

Ποιος φταίει για την κρίση? Μοιράζοντας τις ευθύνες δημοκρατικά!


Αγαπητοί κύριοι επειδή βαρέθηκα να ακούω να φωνάζετε για την αθωότητα του κυρίαρχου Ελληνικού λαού, ο οποίος αποπλανήθηκε από τους ανήθικους πολιτικούς, και οδηγήθηκε ως πρόβατο στην σφαγή, θα ήθελα να σας πω ότι μάλλον αδυνατείτε να καταλάβετε ακόμα και αυτές τις βασικές αρχές της δημοκρατίας.

Στην Δημοκρατία ο πολίτης ακόμα και αν είναι βλάκας με  περικεφαλαία, από την στιγμή που ενηλικιώνεται και αποκτά δικαίωμα ψήφου, θεωρείται (και είναι) 100% συνυπαίτιος για ότιδήποτε συμβαίνει στην χώρα με την ψήφο του (η και χωρίς). Για αυτό και η βλακεία, όπως και η άγνοια νόμου, δεν αποτελεί ελαφρυντικό σε κανένα δικαστήριο του πλανήτη, εκτός ίσως από μερικά που υπήρξαν μόνο στις Ελληνικές ταινίες....

Αυτός είναι και ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας διότι αν τον αμφισβητήσει κανείς πρέπει να μπει στην λογική της ολιγαρχίας η ακόμα και της δικτατορίας η της Βασιλείας.

Αν δηλαδή γίνει δεκτό ότι κάποιοι πολίτες είναι αθώοι και άμοιροι ευθυνών, τότε αυτοί οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν η να καταλαμβάνουν αξιώματα.

Θα ρωτήσουν κάποιοι πονηρά σκεπτόμενοι: και αν δεν υπάρχει τίποτα καλό να ψηφίσεις? Πάλι εσύ θα φταίς? Ε, ακόμα και αν δεν υπάρχουν αξιόλογοι υποψήφιοι για να ψηφίσεις τότε πρέπει να προσπαθήσεις να εκλεγείς εσύ, διότι αλλιώς αποδέχεσαι να σε κυβερνούν οι κατώτεροι σου, και αυτό συνεπάγεται ότι και πάλι η ευθύνη είναι δική σου. (-Πλάτων)

Με τα παραπάνω καλύψαμε το θεωρητικό κομμάτι γιατί όλες αυτές οι θεωρείς περί αθώου λαού είναι απλά δικαιολογίες στο στόμα ανθρώπων που θέλουν με κάποιο τρόπο να απεκδυθούν των δικών τους ευθυνών για την σημερινή κατάσταση, και να μπορούν να δικαιολογήσουν πως αυτοί οι ίδιοι υποστήριζαν όλους αυτούς που σήμερα θέλουν να παρουσιάσουν ως τους μοναδικούς υπαίτιους για την Ελληνική τραγωδία.

Επί του πρακτέου όμως όλοι ξέρουμε (και με λίγο κόπο είμαι σίγουρος ότι αποδεικνύεται και μαθηματικά!) ότι υπάρχει μια τεράστια μερίδα των συμπολιτών μας που ήταν πελάτες των κομμάτων και οι οποίοι ψήφιζαν βάση των στενών δικών τους συμφερόντων και μόνο.

Με όρους δικαστηρίου αυτοί δεν είναι μόνο ένοχοι για έγκλημα εξ' αμελείας, αλλά και εκ προμελέτης. Αυτοί είναι οι "προδότες" της δημοκρατίας. Ένα σιχαμερό είδος πολίτη το οποίο πούλαγε το πιο ιερό του δικαίωμα για ανταλλάγματα. Αν τους μετρήσουμε ίσως και να άθροιζαν ακόμα και πάνω από το 50% του λαού μας. (τόσοι ήταν οργανωμένοι στα κόμματα -και υποψιάζομαι ότι απολάμβαναν και τις μικρο-εξυπηρετήσεις των προστατών τους).

Τα μεγάλα κόμματα του βολέματος (συμπεριλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ που και αυτοί διόριζε κόσμο αναλογικά με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε πόστα που παραδοσιακά έλεγχαν -π.χ. στο πανεπιστήμιο) έπαιρναν παραδοσιακά πάνω από το 90% της ψήφου.

Άρα σε κάθε περίπτωση εμείς οι ψηφοφόροι ευθυνόμαστε για το τραγικό αποτέλεσμα του σήμερα.
Είτε ήμασταν απλά βλάκες και δεν καταλαβαίναμε τι κάνουμε είτε ανεχόμασταν την σαπίλα για να φάμε και εμείς ένα ψίχουλο που θα έπεφτε από το τραπέζι είτε ήμασταν απλά αδιάφοροι και δεν καταδεχόμασταν να λερώσουμε τα χέρια μας.

Το γεγονός ότι ο λαός μας είναι 100% υπεύθυνος για το χάλι της χώρας, καθόλου δεν απομειώνει τις ευθύνες των πολιτικών μας, οι οποίοι είναι και αυτοί καθ' ολοκληρία υπεύθυνοι για το έγκλημα.
Για να γίνει πιο πολύ κατανοητό είναι σαν δύο εγκληματίες να δολοφονούν κάποιον αθώο τρίτο. Η ενοχή θα βαρύνει εξ' ολοκλήρου και τους δύο δολοφόνους και δεν θα είναι καθένας υπεύθυνος μόνο για τον μισό φόνο που διαπράχθηκε.

Βέβαια οι πολιτικοί μας έχουν και το έξτρα βάρος του να είναι επίορκοι! Αυτοί λοιπόν θα έπρεπε να τιμωρηθούν πρώτοι (και παραδειγματικά) για όσα συνέβησαν και όσα αποκαλυφθούν. Μετά η τιμωρία θα πρέπει όμως να προχωρήσει και παρακάτω σε όσους πολίτες συνέργησαν στο έγκλημα, δηλαδή στις στρατιές των γιαλαντζί τυφλών, ανάπηρων, και όσων συνέπραξαν για να φθάσουμε στην σημερινή καταστροφή.

Μόνον έτσι τα παιδιά μας ίσως ζήσουν μια καλύτερη μέρα, και όλα αυτά που η Ελλάδα θα περάσει στα επόμενα χρόνια δεν θα έχουν πάει χαμένα.

No comments:

Post a Comment