Sunday, May 13, 2012

Φορολογία 75%? Όχι ευχαριστώ! Προτιμώ άνεργος.


Εάν σε άλλες χώρες η φορολογία είναι 35% στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι κάτω από 5%. Για να είμαστε ειλικρινείς, κανονικά ούτε το 5% θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά όπως λέει ένας φίλος μου, με το 5% είναι πιθανό να λέει ο μέσος φορολογούμενος "αι σιχτίρ" και να τους πετάει τα λεφτά στα μούτρα.


Γιατί βλέπω μια τόσο αντικοινωνική θέση θετικά? 
Ας εξηγηθώ....

  • Όταν ξέρουμε ότι οι καρκινοπαθείς που έρχονται από την επαρχία για χημειοθεραπείες κάθονται έξω από τις πόρτες των νοσοκομείων και κλαίνε γιατί είναι συχνό φαινόμενο οι γιατροί να τους ανακοινώνουν ότι έχουν ξεμείνει από χημικά.
  • Ο πατέρας μου με 55 χρόνια Ένσημα και ετών 78 δεν παίρνει σύνταξη λόγω του ότι έχει εκκρεμότητες στην εφορία και αδυνατεί να κλείσει την εταιρεία που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος! Ταυτόχρονα εγώ του πληρώνω την ιδιωτική κλινική όπου φιλοξενείται με τελικό στάδιο parkinson από την τσέπη μου ενώ οι παιδεραστές θεωρούνται ψυχικά νοσούντες και παίρνουν επίδομα! 
  • Με βάση τα παραπάνω πως γίνεται να πεισθεί ο μέσος πολίτης ότι η εισφορο-διαφυγή είναι ανήθικη και ότι όσοι την εφαρμόζουν δεν έχουν κάποιου είδους ηθική νομιμοποίηση?
  • Ο μέσος Έλληνας χρειάζεται ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για το παιδί του είτε για να πληρώσει ιδιωτικό σχολείο είτε για να το στείλει σε φροντιστήρια (που θα στοιχίσουν και αυτά ένα κάρο χρήματα. Να μην συζητήσω ότι τον τελευταίο καιρό ούτε σχολικά βιβλία δεν παίρνουν τα παιδιά οπότε και αυτά ο γονιός καλείται να τα αγοράσει....
  • Ακόμα και για το σπίτι του ο μέσος πολίτης θα αναγκαστεί να πληρώσει χαράτσι ΒΓΑΖΕΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ!
  • Τέλος προκειμένου να γεννήσει ανθρώπινα η γυναίκα του Έλληνα πολίτη (και όχι στιβαγμένη μαζί με άλλες 6 κυρίες που ατύχησαν να μην τα έχουν) θα πρέπει να τα ξανασκάσει χοντρά στους ιδιώτες!

Με αυτά και άλλα χιλιάδες παραδείγματα αναρωτιέμαι πως γίνεται να περιμένουμε ότι ο μέσος πολίτης δεν θα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποφύγει κάθε φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ.



  • Ποιος πολίτης ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ?
  • Ποια επιχείρηση ΒΡΗΚΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΡΩΓΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ?

Για αυτούς τους λόγους και μέχρι να καταλάβει ο Έλληνας στο πετσί του ότι οι φόροι είναι ανταποδοτικοί, η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα θα κρατεί καλά.

No comments:

Post a Comment